Voeding bij chronische nierschade

Veel mensen met diabetes, hypertensie en/of proteïnurie ontwikkelen chronische nierschade. Zij moeten dan behalve op het gebruik van koolhydraten en zout ook letten op het gebruik van eiwit, kalium, fosfaat en soms vochtinname. Dat is een hele klus. Diëtist Monique Hoogerwerf geeft informatie over de dieetrichtlijnen bij chronische nierschade en gaat in op het belang van voedingsadviezen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
#1#12503#2#2017_12_06 I#3#008-011#4#Hoogerwerf - voeding bij nierziekten#5#85505#6#print
Premium

Bij chronische nierschade is gericht

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem TPOdePraktijk.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in