Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 300 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Gevoelens en ervaringen bij dementie

Dit boek is voor mantelzorgers, hier zorggevers genoemd, en zorgverleners/-professionals.

Gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel

Het boek is uitermate geschikt voor iedereen die te maken heeft met mensen met hersenletsel.

Dagbesteding voor hoogopgeleide ouderen

Ook hoogopgeleide of hoogbegaafde ouderen kunnen geheugenproblemen krijgen. Dan zijn ze aangewezen op voorzieningen die hen en hun mantelzorgers ondersteunen.

Stoppen met ICS-gebruik bij COPD-patiënten

In de NHG-Standaard COPD is beperkt plaats voor behandeling met inhalatiecorticosteroïden (ICS). Toch is het gebruik nog hoog.

Medicatiebeoordeling onderzocht

Het aantal ouderen in de praktijk neemt toe. Hoe ouder de patiënt, hoe groter de kans dat hij meerdere aandoeningen heeft.

Advance care planning: praten over de laatste levensfase

Hoe willen kwetsbare ouderen hun laatste levensfase invullen? Wat wensen zij als medische zorg? Bespreek dat tijdig, raadt kaderhuisarts ouderengeneeskunde en LAEGO-bestuurslid Brenda Ott aan.

Met open vizier

Een docent omgangskunde tipte me: ga elke ontmoeting met een patiënt in met open vizier en bedenk dat het heel anders kan gaan dan je verwacht. Dus kom maar weer op met Robert Haan.

Antwoorden

In dit artikel vind je de antwoorden op de Kennisquiz over artrose.

Kennisquiz

Test je kennis over allerlei onderwerpen die met je beroep te maken hebben. Deze quiz gaat over artrose is gebaseerd op het artikel van De Jongh en thuisarts.nl.

Alcoholproblematiek bij ouderen

Alcohol is wereldwijd al heel lang het populairste genotmiddel. Alcoholconsumptie heeft positieve sociale en maatschappelijke effecten, maar veroorzaakt ook een aantal gezondheidsproblemen.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie